Ένα ολόκληρο διήμερο –την Πέμπτη και την Παρασκευή – θα έχουν μπροστά τους για να τα πουν ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά εάν και εφόσον η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει να αφήσει την επιθετική στάση απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος να «λιώσουν οι πάγοι»

Στην πραγματικότητα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, θα έχουν την ευκαιρία σε ουδέτερο έδαφος να κάνουν ένα βήμα προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι που υπάρχουν μεταξύ των δύο κομμάτων – κυρίως εξ εξαιτίας- της στάσης που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της προσπάθειας του κ. Τσίπρα να «κλέψει» στελέχη του ΚΙΝΑΛ και του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Παρατηρητής ο Τσίπρας

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρευρεθεί ως παρατηρητής, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) η οποία θα γίνει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ την επόμενη μέρα θα μετάσχει και στη συνάντηση των ηγετών του PES που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Η διαμαρτυρία της Φώφης

Φυσικά και στις δυο αυτές συναντήσεις παρούσα θα είναι και η Φώφη Γεννηματά αφού το ΚΙΝΑΛ ανήκει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλάγής στο παρελθόν είχε διαμαρτυρηθεί για την συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους σοσιαλιστές αφού όπως είναι γνωστό το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει την πρόσκληση από το 2016, ενόσω ήταν πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει διακοπή μετά τις εκλογές του 2019. Η αποδοχή της πρότασης από τον Αλέξη Τσίπρα την συγκεκριμένη στιγμή έχει την σημασία της καθώς ο ίδιος εργάζεται ώστε να έρθουν πιο κοντά οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, η Ευρωπαϊκή Αστέρα και οι Πράσινοι οι οποίοι εμφανίζονται να αποκτούν δυνατά ερείσματα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Γερμανία. Άλλωστε εν μέσω πανδημίας υπήρξε η πρώτη συνεργασία ανάμεσα στα τρείς κοινοβουλευτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπερψήφιση της πρότασης για τις πατέντες των εμβολίων , πρόταση την οποία ανέδειξε στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.