Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη, μετά από αίτημά τους, με τους προέδρους Σωματείων Καλλιτεχνών, καθώς και με εκπροσώπους Δραματικών Σχολών.

3734330

Η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε τόσο για τα ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, όσο και για το διαχρονικό πρόβλημα της αδιαβάθμητης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσορίζοντάς τους στο Προεδρικό Μέγαρο, σημείωσε ότι ευχαρίστως θα ακούσει τις θέσεις τους, αν και εκτίμησε ότι υπάρχουν πιο αρμόδιοι γι’ αυτό το θέμα. Ωστόσο, ανέφερε, ότι για τα νέα παιδιά τίθενται ζητήματα, τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις.

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο συμμετείχαν ο α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Δημήτρης Σφίγγος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ‘Αρης Λάσκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας Λυδία Αγγελοπούλου, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού Μίνα Ανανιάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Αθανάσιος Παπαδογιάννης, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΘΑ Εμμανουήλ Ελευθερόγλου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου Πέτρος Σεβαστίκογλου.