Οι συμβουές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα έναντι της Τουρκίας,

Συμβουλές προς την κυβέρνηση και ειδικότερα προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια
, για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα έναντι της Τουρκίας, δίνει με άρθρο του στα «Νέα» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Θέλω να θεωρώ βέβαιο ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη και ρεαλιστική εικόνα του τρόπου με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν τα ζητήματα στην αφετηρία της φάσης αυτής που θα επιβεβαιωθεί με τη συνάντηση κορυφής», ανέφερε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Στην προχθεσινή επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη και μετά στην Αθήνα δεν έγιναν ρητορικές επιδείξεις και υπήρξε μία αμοιβαία προσπάθεια διατήρησης χαμηλών τόνων. Όμως ο κ. Τσαβούσογλου, και δικός μου παλιός φίλος, κατέγραψε πλήρως την τουρκική ατζέντα τόσο στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όσο και με τα όσα δήλωσε στο αρχικό μέρος της επίσκεψης στη Θράκη στο οποίο δεν είχε αποβάλει την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «για τη συγκρότηση του καταλόγου των υπό συζήτηση θεμάτων δεν αρκεί η έντονη αντίκρουση ορισμένων τουρκικών ισχυρισμών. Χρειάζεται προσοχή όχι μόνο στην αμεσότητα και το ύφος, αλλά και στις αποχρώσεις του ουσιαστικού περιεχομένου των ελληνικών δηλώσεων. Χρειάζεται, με άλλη διατύπωση, μεγαλύτερη επεξεργασία και «εκλέπτυνση» του τρόπου με τον οποίο μιλάμε δημόσια και επίσημα για όλα αυτά τα θέματα».

Πηγή: parapolitika.gr