Το Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπει ένα κοινό πλαίσιο δράσης των δύο θεσμών

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) υπεγράφη σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και την πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπει ένα κοινό πλαίσιο δράσης των δύο θεσμών, το οποίο αφορά θέματα ανίχνευσης επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών αναγκών, σχεδιασμού και υλοποίησης επιμορφωτικών δράσεων και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών. Στόχος, η ανταπόκριση στις προκλήσεις της νέας, ψηφιακής, εποχής μέσα από τον εκσυγχρονισμό της εκκλησιαστικής διοικητικής οργάνωσης και την περαιτέρω ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Ι.Π.Ε.

photo_2_160921

Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για «ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού της Εκκλησίας και αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων που συνοδεύουν την ψηφιακή εποχή».

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης, τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων και αναγκών για το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης που φέρνει το υπό διαμόρφωση νέο τεχνολογικό και ψηφιακό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον, στις απαιτήσεις του οποίου πρέπει να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κληρικοί και τα στελέχη της Εκκλησίας.