Συλλυπητήριο μήνυμα με αφορμή το θάνατο του Γιώργου Φουντουλάκη έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«O χώρος αθλητισμού ΑμεΑ είναι φτωχότερος με την απώλεια του τέως πρόεδρου Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη. Η πολύχρονη προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα αποτελεί παρακαταθήκη & μένει ανεξίτηλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & στους οικείους του», έγραψε στα social media.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, με ανάρτησή του στα social media εστίασε στη συνεισφορά του στο αναπηρικό κίνημα.

«Το όνομα του Γιώργου Φουντουλάκη ήταν συνυφασμένο με το αθλητικό αναπηρικό κίνημα και συνέβαλε στην αναβάθμισή του. Καλό του ταξίδι» έγραψε.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι στη δυσάρεστη θέση να αναγγείλει το θάνατο του μέλους της Ολομέλειας και διατελέσαντος επί πολλά χρόνια Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιου Φουντουλάκη, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες και ευεργέτες του Παραολυμπιακού Κινήματος. Συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην ανάπτυξή και τη διάδοση του κινήματος όσο και την ευρεία αναγνώρισή του από την κοινωνία.

Ο Γεώργιος Φουντουλάκης τιμήθηκε με το παράσημο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (Paralympic Order) για την προσφορά του στο Διεθνές Παραολυμπιακό Κίνημα.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα και κατά τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο θα προβεί σε όλες απαραίτητες ενέργειες.

Αντπροσωπεύοντας τα αισθήματα ολόκληρης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Οικογένειας, αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τον Γεώργιο Φουντουλάκη. Καλό σου ταξίδι, Γιώργο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Καλό Παράδεισο πρόεδρε!»

Πηγή: parapolitika.gr