Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων μετά από το τριπλό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία. Tουλάχιστον 288 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 900 τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών και ενός σταθμευμένου εμπορικού στο ανατολικό ινδικό κρατίδιο Οντίσατην Παρασκευή.

Το Coromandel Express, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από την Καλκούτα προς το Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το Howrah Superfast Express, δήλωσαν οι σιδηροδρομικοί αξιωματούχοι το βράδυ της Παρασκευής.

Εικόνες από τη σκηνή έδειχναν διασώστες να σκαρφαλώνουν στο κατακρεουργημένα συντρίμμια ενός από τα τρένα για να βρουν επιζώντες. Εκατοντάδες νέοι έκαναν ουρά έξω από κυβερνητικό νοσοκομείο στο Σόρο της Οντίσα για να δώσουν αίμα.

 Αυτόπτης μάρτυρας

«Ήμουν εκεί στο σημείο και βλέπω αίματα, σπασμένα άκρα και ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω μου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

 Το Howrah Superfast Express εκτροχιάστηκε και «μπλέχτηκε» με το Coromandel Express, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές του South Eastern Railway. 

Ομάδες διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί από την πόλη Μπουμπανέσουαρ της Οντίσα και την Καλκούτα στη Δυτική Βεγγάλη, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Σιδηροδρόμων Ashwini Vaishnaw ανέφερε σε ένα tweet.

Η Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών της χώρας, οι ομάδες της πολιτειακής κυβέρνησης και η πολεμική αεροπορία κινητοποιήθηκαν για να ανταποκριθούν στο περιστατικό.

Πηγή: parapolitika.gr