Η 95χρονη μονάρχης ακυρώνει τις δημόσιες εμφανίσεις εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες

Πυκνή είναι η φημολογία για την υγεία της Ελισάβετ Β’ που απέχει το τελευταίο διάστημα από τις δημόσιες εμφανίσεις, με τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο να αναρωτιούνται εάν και πότε θα υπάρξει ανάθεση καθηκόντων σε άλλο μέλος-διάδοχο της βασιλικής οικογένειας.  Η τελευταία ανακοίνωση από τη βασίλισσα καθρεπτίζει την κατάστασή της το τελευταίο διάστημα: «Κανένας από μας δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο».

 Τα καθήκοντα της Βασίλισσας Ελισάβετ αναλαμβάνουν επτά μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων με την 95χρονη μονάρχη να αναπαύεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ κατόπιν συμβουλών των ιατρών της.

 Εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον όπως και η σύζυγός του Καρόλου, Καμίλα, δεσμεύτηκαν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της .

 Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υποστήριξαν ότι η 95χρονη είχε υποστεί μια «ατυχή» καταπόνηση της πλάτης και για το λόγο αυτό πρέπει να μείνει μακριά από δημόσιες εμφανίσεις.

 Δεσμεύτηκαν να βάλουν πλάτη «όσο χρειαστεί»

 Οι επτά υπέροχοι «βοηθοί» της βασιλικής οικογένειας έχουν δεσμευτεί να παρέμβουν και να βοηθήσουν «όσο χρειαστεί» τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την άνοιξη, όπως γράφει η εφημερίδα «Mirror» επικαλούμενη έγκυρες πηγές, σε ένα άρθρο που υπογράφεται από τον Russell Myers, Royal editor της εφημερίδας.

 Το Παλάτι εμπνεύστηκε από το επιτυχημένο γουέστερν υπό τον τίτλο: «Kαι οι επτά ήταν υπέροχοι», για να βαπτίσει την ομάδα που θα αναλάβει τα καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ.

 «Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε την παρουσία της στην Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο… Η βασίλισσα έπαθε διάστρεμμα στην πλάτη της και αποφάσισε το σημερινό πρωινό με μεγάλη λύπη πως δεν μπορεί να παραστεί στη Λειτουργία της Κυριακής για την Ημέρα Μνήμης στο Κενοτάφιο», ήταν η τελευταία ανακοίνωση του Παλατιού.

Πηγή: parapolitika.gr