Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου

«Στροφή» φαίνεται πως κάνει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο θέμα των ρωσικών S-400, ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Cumhuriyet», λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, η Άγκυρα στέλνει πίσω στη Μόσχα τους Ρώσους αξιωματικούς που εκπαιδεύουν τα τουρκικά στελέχη στο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ

Παρ’ όλα αυτά, ο Ερντογάν «επιτέθηκε» εκ νέου χθες στον Μπάιντεν, προειδοποιώντας τον ότι οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν να «χάσουν έναν πολύτιμο φίλο» καθώς «βάζουν με την πλάτη στον τοίχο» την Τουρκία.

«Αυτοί που σπρώχνουν στον τοίχο τη Δημοκρατία της Τουρκίας χάνουν έναν πολύτιμο φίλο», είπε ο κ. Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Πηγή: parapolitika.gr