Ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από το νέο κορωνοϊό αυξάνει ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, καθώς στα θύματα του ιού που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο προστίθενται και οι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή της στα γηροκομεία.

Επισήμως, οι γαλλικές Αρχές δίνουν 441 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, που αφορούν ωστόσο μόνο τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας. Ο απολογισμός όμως από τα γηροκομεία αγγίζει πλέον τους 2.028 νεκρούς. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 7.560.

Οι πρώτοι απολογισμοί που αφορούν τα νοσηλευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των οίκων ευγηρίας, άρχισαν να δημοσιεύονται την Πέμπτη. Την Παρασκευή, τουλάχιστον 1.416 θάνατοι είχαν αναφερθεί σε αυτά τα ιδρύματα.

Συνολικά, ο αριθμός θανόντων από τον κορωνοϊό την Παρασκευή υπολογιζόταν σε 6.507, κάτι που σημαίνει πως σε μια ημέρα η αύξηση των νεκρών υπερβαίνει τους 1.000. Το μεγάλο αγκάθι στην πανδημία φαίνεται πως αφορά στα γηροκομεία της χώρας, ενώ χιλιάδες είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid-19.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία ανέρχονται σήμερα σε 89.953, ήτοι 4.000 περισσότερα από την ενημέρωση της Παρασκευής. Ανησυχία προκαλούν και τα χιλιάδες περιστατικά ασθενών Covid-19 που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ της χώρας.

Συνολικά, η Γαλλία μετρά 6.838 ασθενείς που παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός αυτός ήταν 6.662 την Παρασκευή, γεγονός που δείχνει παρά ταύτα πως επιβραδύνεται ο ρυθμός με τον οποίο εισάγονται στη ΜΕΘ οι ασθενείς στη χώρα.

Πηγή: parapolitika.gr