Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή

Την προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ
ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος και είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεδίκογλου είχε διατελέσει υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2009 επί Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε την επιθυμία του να «στρατευθεί στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταστρατηγεί βάναυσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει:

«Παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία. Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ’ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!».