Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι κατηγορηματικός ότι η ΕΛΑΣ θα κάνει το χρέος της

Οι αλεπάλληλες δολοφονίες που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο μήνα στη χώρα, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου,
αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία. Μετά από τα τελευταία γεγονότα, σκοπός της κυβέρνησης και των αρμοδίων Αρχών, είναι να γίνουν άμεσες κινήσεις για τη διαλεύκανση των εγκληματικών ενεργειών, με απώτερο σκοπό την πάταξη του εγκλήματος γενικότερα.

Την ίδια στιγμή, έπειτα από τον φάκελο που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο (στο υπόµνηµα αυτό περιέχονται τα ονόµατα συνολικά 500 κακοποιών που ανήκουν σε 20 συµµορίες οι οποίες λυµαίνονται την Αττική),  θα τεθεί σε εφαρμογή το αναθεωρημένο σχέδιο δράσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.  Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι κατηγορηματικός ότι η Αστυνομία θα επιτελέσει το χρέος της και ότι η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην επενδύσουν πολιτικά στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον υπουργό

Όπως αποφασίστηκε σε συσκέψεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με στελέχη της ασφάλειας και αξιωματούχους των αστυνομικών διευθύνσεων, θα ενταθούν οι έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης καθώς και σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.

Συγκεκριμένα, μετά από δύο συσκέψεις που ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην Κατεχάκη, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και να ενταθεί το σχέδιο δράσης κατά των 14 εγκληματικών οργανώσεων που αναφέρονται στο πόρισμα που παραδόθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ενώ για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη, προβλέπεται η αύξηση των περιπολιών σε σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τη δημιουργία μικρών και ευέλικτων ομάδων ταχείας επέμβασης.

Επίσης δίδεται έμφαση στο σκέλος της ταχείας επέμβασης και του δικτύου των πληροφοριών για τη δράση των 14 φατριών και των 350 χαρτογραφημένων κεφαλών της Greek Μafia όπως περιγράφονται στον ογκωδέστατο φάκελο που διαβίβασε προ ημερών ο υπουργός στον Άρειο Πάγο.

Η δήλωση Χρυσοχοϊδη

Αναλυτικά, η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής: «Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες. Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ. Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της! Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες. Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος. Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία , όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία.

Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη. Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα. Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας!

Παράλληλα η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 “μαγαζιά” και 25 “στοχευμένοι” έλεγχοι σε στέκια της νύχτας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!».

Η Δημοκρατία θα απαντήσει και στο οργανωμένο έγκλημα

«Η δημοκρατία απάντησε στην τρομοκρατία. Απάντησε στη Χρυσή Αυγή και θα απαντήσει και στο οργανωμένο έγκλημα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», λίγο μετά το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για το λεγόμενο «Greek Μafia». Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοϊδης καταγράφεται διαφοροποίηση σχετικά με τη δομή της εγκληματικότητας στην Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα καθώς φαίνεται ότι στη Βόρεια Ελλάδα διευθύνεται από ομάδες αλλοδαπών. Επίσης αποκαλύπτει τη συνεργασία της της Ελλάδας με την Ιταλία για να αντιμετωπιστεί το οργανωμένο έγκλημα.