Ποιος θα την πάρει…;

Μία πανέμορφη Porsche που ανήκε στον μεγάλο Αργεντινό άσο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια της «ξεχασμένης» τελευταίας του σεζόν στην Ευρώπη θα βγει στο σφυρί αυτή την εβδομάδα.

Ο Μαραντόνα οδήγησε την ασημένια Porsche 911 Carrera του 1992 από και προς την προπόνηση και τους αγώνες όταν έπαιζε για την ομάδα της Σεβίλλης τη σεζόν 1992-93.

«Παραδόθηκε καινούργιο στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και γ΄αυτό πιθανότητα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα άξιζε διπλάσια ή τριπλάσια της αξίας ενός τυπικού αυτοκινήτου», ανέφερε στο Reuters, ο Γκρέγκορι Τιουτέν, ειδικός αυτοκινήτων στο οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα διαρκέσει από την Τετάρτη έως τις 10 Μαρτίου. Η τιμή εκτιμάται έως 200.000 ευρώ (240.800 δολάρια), αλλά ο Τιουτέν τόνισε ότι ο οίκος Bonhams ένιωθε ότι θα μπορούσε να πάει για πολύ περισσότερα.

«Σίγουρα θα προσελκύσει όχι μόνο τους συλλέκτες αυτοκινήτων αλλά και οπαδούς του ποδοσφαίρου καθώς και άτομα που λάτρευαν τον θεό του ποδοσφαίρου Μαραντόνα» είπε. Ο Μαραντόνα ήταν αυτή τη σεζόν στα πρωτοσέλιδα τόσο για ποδοσφαιρικά θέματα όσο και εκτός γηπέδου, όπως όταν τον σταμάτησε η αστυνομία επειδή πέρασε με κόκκινο φως και ταχύτητα 180 χλμ. την στο κέντρο της πόλης, είπε ο Τιουτέν.

Το αυτοκίνητο ήταν για 20 χρόνια στην ιδιοκτησία κάποιου στη Μαγιόρκα πριν περάσει από τα χέρια πολλών Γάλλων συλλεκτών. Έρχεται σε δημοπρασία με περίπου 120.000 χλμ. στο κοντέρ.

Πηγή: parapolitika.gr