Για παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης στις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα κορονοιού πιο επιθετικό αμέσως μετά τις γιορτές κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «ένα από τα σοβαρότερα ιδρύματα των ΗΠΑ, το Institute for Health Metrics and Evaluation, προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων στην Ελλάδα ως τον Απρίλιο .

Η ανοσία από το εμβόλιο στον πληθυσμό, όπως παραδέχονται όλοι δεν πρόκειται να υπάρξει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο στην καλύτερη περίπτωση επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου. Ως τότε τι θα κάνουμε; Θα περιμένουμε με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση και θα μετράμε κάθε μέρα νεκρούς; Είναι αδιανόητο πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξανακάνει το ίδιο εγκληματικό λάθος που έκανε αφήνοντας 9 μήνες να περάσουν ανεκμετάλλευτοι από το πρώτο στο δεύτερο κύμα: Συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον εμβολιασμό υπουργών και γενικών γραμματέων καθώς όπως λένε η όλη ιστορία εξελίσσεται σε «Σε ρουσφέτι για λίγους εκλεκτούς « .

Σχολιάζοντας μάλιστα τα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας -ότι το επόμενο διάστημα θα εμβολιαστούν « και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους» επεσήμαιναν ότι « η κυβέρνηση αξιολογεί ως πιο σημαντική προτεραιότητα τον εμβολιασμό υπουργών, γενικών γραμματέων και συνεργατών τους από τον άμεσο εμβολιασμό όλων των γιατρών, νοσηλευτών και ευπαθών ομάδων ή τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών , από την στιγμή που το Μαξίμου μελετά το άνοιγμα των σχολείων από το νέο έτους.»

Το θέμα σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους «άριστους».

Στον ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρές στις καταγγελίες των υγειονομικών σύμφωνα με τις οποίες από τους 4.100 νεκρούς – των τελευταίων δυο μηνών – η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό ως και 80%) πέθαναν εκτός ΜΕΘ . Με βάση αυτές ζητούν λοιπόν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα στοιχεία καθώς όπως λένε η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται. «Πρόκειται για δραματική επιβεβαίωση του επιτελικού χάους και της παταγώδους αποτυχίας Μητσοτάκη και των υπουργών του στη διαχείριση της πανδημίας αναφέρουν χαρακτηριστικά .

.