Κοκαϊνη μέσω του γάλακτος της μητέρας του έπινε ένα μωρό 10 μηνών, στην Αργεντινή.

 Το βρέφος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και η 30χρονη γυναίκα, που ονομάζεται Yamila R από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και ο 38χρονος σύντροφός της και ο μπαμπάς του μωρού, Ismael A, συνελήφθησαν.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς μετέφεραν το κορίτσι σε ένα κέντρο υγείας στη γειτονιά του San Nicolas στην πρωτεύουσα του Μπουένος Άιρες στα βορειοανατολικά της χώρας.

 Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Elizalde, όπου έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του βρέφους προκλήθηκε από κατάποση κοκαΐνης. Μια αιματολογική εξέταση έδειξε ότι υπήρχε κοκαΐνη στο αίμα του.

 Οι γιατροί εκτιμούν ότι το βρέφος κατάπιε την κοκαΐνη μέσα από το μητρικό γάλα. Η μητέρα υποστήριξε ότι η κόρη της έπαιζε με φάρμακα που ανήκαν στον πατέρα του παιδιού, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο πόδι του.

 Ο εισαγγελέας Carlos Rolero Santurian διέταξε να διεξαχθεί έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν 70 γραμμάρια κοκαΐνης, έτοιμη προς πώληση, εργαλεία για την επεξεργασία της και σημειωματάριο με τις πωλήσεις (1.200 ευρώ).

 Στη συνέχεια, το ζευγάρι συνελήφθη. Οι γονείς τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και ανακρίθηκαν από την αστυνομία την Τρίτη.

 Ο εισαγγελέας Rolero Santurian είπε: «Η αξιοθρήνητη κατάσταση που έπρεπε να περάσει το μωρό ήταν η αρχή μιας μεγαλύτερης έρευνας σχετικά με την κατοχή και το εμπόριο ναρκωτικών».

 Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

Πηγή: parapolitika.gr