«Εγώ θα κοινωνούσα ακόμη και αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός»

Σε κλίνη Covid του νοσοκομείου Ευαγγελισμός
νοσηλεύεται ο Νίκος Οικονομόπουλος. Η υγεία του δημοφιλούς τραγουδιστή, ο οποίος νοσεί από κοροναϊό και βρισκόταν σε κατ΄ οίκον καραντίνα, επιεινώθηκε και η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος τραγουδιστής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζεται λίγη βοήθεια σε οξυγόνο, ενώ έχει κάνει πυρετό μέχρι 38.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Οικονομόπουλος τον περασμένο Μάιο είχε μιλήσει για την πανδημία και τις αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητά μας, αλλά και την σχέση του με τη θρησκεία κάνοντας τότε μια δήλωση που συζητήθηκε. 

«Εγώ θα κοινωνούσα ακόμη και αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός… Ποια είναι η χειρότερη κολλητική ασθένεια; Και αυτή να είχε, εγώ θα κοινωνούσα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον «Ρυθμό» ο τραγουδιστής.

Δείτε αναλυτικά όσα είχε πει

«Με τον κοροναϊό δεν έχει αλλάξει κάτι. Σκέφτομαι όπως σκεφτόμουν και πριν. Ο κορωνοϊός απλά έφερε μια αταξία στη ζωή μας. Μας τα έχει αλλάξει όλα. Μας έχει αλλάξει τη δομή της σκέψης μας, δεν ξέρουμε τι να σκεφτούμε, τι είναι σωστό, τι είναι λάθος. Μας λένε και κάποιοι άλλοι άνθρωποι τι είναι το σωστό, ενώ γνωρίζουμε και εμείς τι είναι και θέλουν να μας βγάλουν τρελούς. Είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι παραπληροφούν τον κόσμο και λένε πράγματα που δεν τα γνωρίζουν και απλά κάπου τα άκουσαν και έτσι ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει». Οσο για το αν παίρνει μέτρα ασφαλείας με αντισηπτικά είχε πει: «Το κάνω σε μεγαλύτερο βαθμό από πριν».

Ο τραγουδιστής είχε πει πώς κανένας από τους δημοσιογράφους δεν τον ρώτησε κάτι σχετικά με την πίστη και την θρησκεία μας, λέγοντας πώς οι άνθρωποι κάνουν σαν να μην υπάρχει: «Υπάρχει μόνο κοροναϊός, υπάρχει μόνο η δουλειά και δεν υπάρχει η πίστη, δεν υπάρχει ο Χριστός και πρέπει να τον ξεχάσουμε».

Οσο για το αν του έλειψε η εκκλησία μέσα στην καραντίνα, ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε πει: «Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία. Προς Θεού. Μου έλειψε και όπως είδατε έλειψε σε πάρα πολύ κόσμο. Και εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πάρα πολύ και θέλω να το μεταδόσω και στον κόσμο.


Δεν θέλω να πείσω κάποιον να πιστέψει με το ζόρι γιατί έτσι πρέπει. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν και έχουν ανάγκη και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, να κοινωνήσουν, να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί και αυτή η ανάγκη από κάποιους ανθρώπους φάνηκε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Το λόγο δεν τον γνωρίζω γιατί, αλλά κάποια άλλα πράγματα μπορούσαν να συμβούν. Για παράδειγμα ο κόσμος μπορούσε να πάει στο σούπερ μάρκετ, ενώ στην εκκλησία θα κολλήσει κοροναϊό. Ενώ στο σούπερ μάρκετ δεν θα κολλήσει. Λέω το πιο κλασικό και το πιο διαδεδομένο στον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν για όλα, όπως βρέθηκαν για τον κοροναϊό. Δεν υπάρχει λύση για το Χριστό; Προς Θεού!. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει στο σπίτι του τη Θεία Κοινωνία. Τη Θεία Κοινωνία τη λαμβάνεις στην εκκλησία. Δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας, αν δεν τον πάρουμε από τη Θεία Κοινωνία. Τότε παίρνουμε το Χριστό μέσα μας. Εγώ αυτά έχω μάθει από την εκκλησία».

Παράλληλα είχε πει ότι επικοινωνούσε με τον πνευματικό του τηλεφωνικά, την περίοδο που δεν επιτρεπόταν να τον δει από κοντά λόγω των μέτρων. «Εκπροσωπώ τους ανθρώπους που θα ήθελαν να πάνε στην εκκλησία και να κοινωνήσουν. Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός, ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να υπάρχει, που να είναι κολλητική, εγώ θα πήγαινα, το ομολογώ, το λέω και δημοσίως να το μάθει ο κόσμος, θα το έκανα».

Πηγή: parapolitika.gr