Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr

Στο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας για την ελληνογαλλική Συμφωνία αναμένεται να μεταβούν οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το ζήτημα των ανατιμήσεων. 

Παρών στη σύσκεψη θα είναι και ο υπουργός Επικρατεάις, Άκης Σκέρτσος, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένονται ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1 για το θέμα της ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις, τοποθετώντας χρονικά εντός τις εβδομάδας. 

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη προφανώς αφορά και τους έλληνες καταναλωτές. Σε δύο άξονες κινούμαστε ο ένας άξονας που είναι ο άμεσος και νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξουνε ανακοινώσεις, ενδεχομένως και εντός αυτής της εβδομάδος. Θα υπάρχει επιπλέον στήριξη σε ότι αφορά τις ανάγκες ενεργειακής κάλυψης των νοικοκυριών και μάλιστα με ένα πολύ ευρύ πλέγμα που θα συμπεριλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών με έναν τρόπο που θα καλύψει σε πολύ μεγάλο βαθμό της ανατιμήσεις. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και δυναμική θα είναι και η αντίδρασή μας ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου δεδομένου ότι η πολιτική μας , η οικονομία δημιουργεί τις δυνατότητες και το χώρο για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών σε αυτή τη δοκιμασία που είναι και πρωτόγνωρη», είπε στην εκπομπή Secret ο Γιάννης Οικονόμου. 

Και συμπλήρωσε: «Ο δεύτερος άξονας είναι ότι ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες είχε επισημάνει την ανάγκη να κινητοποιηθεί η ευρωπαϊκή επιτροπή κεντρικά προς την κατεύθυνση αυτή, κυρίως σε ότι αφορά το ζήτημα του φυσικού αερίου και όχι μόνο, για να υπάρξει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική που θα έχει ως αντίκρισμα και ως αντανάκλαση να μπορεί ο κόσμος να καταναλώνει φθηνότερα φυσικό αέριο και οτιδήποτε άλλο. Αυτό όμως επειδή η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει τους δικούς της ρυθμούς και είναι πιο σύνθετο είναι ο δεύτερος άξονας, ο πρώτος άξονας που αφορά την ελληνική κυβέρνηση και που πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί έχει ουσιαστική και γενναιόδωρη στήριξη στα νοικοκυριά στη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επέλαση των ανατιμήσεων σε ότι αφορά την ενέργεια».