Σε κατάσταση εξαιρετική, σχεδόν άθικτη βρέθηκε αρχαίο εστιατόριο στην Πομπηία. Η ανακάλυψη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019, αλλά σήμερα για πρώτη φορά ήρθε στο φως ένα πραγματικός θησαυρός.

Ένας πάγκος εστιατορίου τύπου fast food που ονομάζεται θερμοπωλείο αποκαλύπτει ότι το πρόχειρο φαγητό υπήρχε έντονα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης που θάφτηκε στην τέφρα το 79 μ.Χ. Το μπροστινό μέρος του θερμοπωλείο είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες σε έντονα χρώματα οι οποίες απεικονίζουν ζώα, μέρος των συστατικών που είχε το φαγητό.

Κοτόπουλο και δύο πάπιες που κρέμονται ανάποδα ξεχωρίζουν στις ζωγραφιές, ενώ στο χώρο βρέθηκαν υπολείμματα από υλικά που χρησιμοποιούσαν στα γεύματα.Οστά πάπιας, χοίρων, κατσίκας, ψαριών και σαλιγκαριών μαρτυρούν την μεγάλη ποικιλία ζωικών προϊόντων που ήταν απαραίτητα για την παρασκευή των πιάτων.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα ολόκληρο θερμοπωλείο», δήλωσε ο Massimo Ossana, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

«Οι προκαταρκτικές αναλύσεις μας δείχνουν ότι οι αριθμοί που σχεδιάστηκαν στο μπροστινό μέρος του πάγκου, αντιπροσωπεύουν, τουλάχιστον εν μέρει, τα τρόφιμα και τα ποτά που πωλήθηκαν εκεί», δήλωσε η ανθρωπολόγος Valeria Amoretti.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα διακοσμημένο χάλκινο μπολ που είναι γνωστό ως πατέρα, κεραμικά βάζα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα σούπες και σούπες, φιάλες κρασιού και αμφορείς.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες 

Πηγή: parapolitika.gr