Στη Μύκονο μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά  την ανησυχία που προκάλεσε στην κυβέρνηση με την το ζήτημα της εξάπλωσης του κοροναϊού, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η μη τήρηση των μέτρων προστασίας από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και το δημαρχείο Μυκόνου, όπου ενημερώθηκε σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, αλλά και για θέματα ασφάλειας, όπως τα ατυχήματα στους δρόμους και οι κλοπές.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον υπουργό τονίζοντας την στήριξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί, ενώ επεσήμανε ότι ο υπουργός καθιέρωσε για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση στο νησί.Στη συνέχεια ο υπουργός συζήτησε με φορείς και πολίτες του νησιού για τα προβλήματα της Μυκόνου.

«Ειδική ομάδα από το υπουργείο θα ελέγξει όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη νησί. Μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει ομάδα από την διεύθυνση ασφάλειας Αττικής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στη Μύκονο.

Για τα αυθαίρετα και τις κραυγαλέες υποθέσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο ο υπουργός τόνισε ότι ήδη έδωσε εντολή μέχρι να συσταθούν οι υπηρεσίες θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας

Για τα πάρτι στις βίλες υπάρχει μεν κενό νόμου και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα. Για το θέμα της πανδημίας είναι πολύ επικίνδυνο για την συνέχεια να υπάρχει θωράκιση και είναι μεγάλη ευθύνη του κράτους και της τοπικής κοινωνίας.

Ο προορισμός είναι ασφαλής για την ώρα αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση για την συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.