Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός μίλησε και ευρύτερα για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί και άλλα μέλη της κυβέρνησης

Την στήριξή του στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη
, όχι μόνο πολιτικά αλλά και προσωπικά, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μίλησε και ευρύτερα για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως η Δόμνα Μιχαηλίδου και η Λίνα Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Νίκος Φίλης, άσκησε σκληρή κριτική επί της υπουργού Παιδείας αναφορικά με το νομοσχέδιο για το «Νέο Σχολείο», εμπλέκοντας μάλιστα και τα παιδιά της κ. Κεραμέως.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας έχει δύο μικρά παιδιά τα οποία, όπως σημείωσε, όταν μεγαλώσουν θα ακούσουν ότι η μητέρα τους «κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια».

Η Νίκη Κεραμεώς αντέδρασε, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της, ζητώντας να μην γίνονται αναφορές σε μέλη της οικογένειάς της.