Το 99 μέτρων μήκους και 11 μέτρων πλάτους θαλαμηγός του μυθικού Έλληνα, μετά την ανακατασκευή της ενοικιάζεται για κρουαζιέρες προς 850.000 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα.

Στην Μύκονο έχει αγκυροβολήσει την τελευταία εβδομάδα η «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η 99 μέτρων μήκους και 11 μέτρων πλάτους θαλαμηγός του μυθικού Σμυρνιού όπου φιλοξενήθηκαν όλοι οι VIPs του 20ού αιώνα, από τον Winston Churchill και την Marilyn Monroe ως τον Frank Sinatra και την Μαρία Κάλλας, έχει δεχτεί εκτεταμένο λίφτινγκ και ενοικιάζεται για κρουαζιέρες προς 850.000 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα.

Το θρυλικό γιοτ στα καταστρώματα του οποίου περπάτησαν και χαλάρωσαν δεκάδες σημαίνουσες προσωπικότητες έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο luxury σκάφος που διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος.

Αρχικά ήταν φρεγάτα του καναδικού πολεμικού ναυτικού, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το σκάφος και το μετέτρεψε σε πολυτελή θαλαμηγό.

Σήμερα, 78 χρόνια μετά την ναυπήγησή του, το «Christina O» όπως πλέον είναι το όνομά του, περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 50 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο.

Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα σε 18 καμπίνες και 42 άτομα πλήρωμα.

Η σουίτα 80 τετραγωνικών όπου ξεκουραζόταν ο Έλληνας κροίσος βρίσκεται στον επάνω όροφο, ενώ η σπειρωτή σκάλα με την επίχρυση κουπαστή την συνδέει με τις 18 καμπίνες που βρίσκονται στον κάτω όροφο και φέρουν ονόματα ελληνικών νησιών.

Ξεχωρίζουν το σαλόνι ”Μαρία Κάλλας” με το πιάνο και τα πορτρέτα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας και η βιβλιοθήκη ”Winston Churchill” με πολυτελείς καναπέδες, πολυθρόνες και την προτομή του Άγγλου πολιτικού.

Τα πατώματα είναι στρωμένα με μάρμαρο, στους τοίχους βλέπεις αυθεντικά έργα των Renoir, Capuzzo, Warhol, ενώ τα σκαμπό του μπαρ είναι φτιαγμένα από δέρμα φάλαινας.

Δείτε στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί όλες τις πληροφορίες:

Πηγή: parapolitika.gr