Οι περισσότεροι θαμώνες δεν αναγνώρισαν τον ηλικιωμένο κύριο ως τον μεγάλο Αμερικανό ηθοποιό –

Το ειδικό βάρος του ως ηθοποιού είναι τεράστιο, όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους ίδιο και τους συνεργάτες του να επιλέξει ένα καφέ στην Κερατέα, για να ξαποστάσει και να μιλήσει για θέματα δουλειάς.

Ο λόγος για τον Γιον Βόιτ, τον 85χρονο Αμερικανό ηθοποιό ο οποίος έχει βραβευθεί με Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του 1978 «Ο Γυρισμός» (Coming Home) αλλά και με τρεις Χρυσές Σφαίρες. Ο Βόιτ είναι πατέρας της Αντζελίνα Τζολί και του επίσης ηθοποιού Τζέιμς Χέβεν. Ο Γιον Βόιτ έφτασε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στα γυρίσματα μιας σειράς – ισραηλινής παραγωγής – με αντικείμενο τις διαρκείς αντιπαραθέσεις στη Μέση Ανατολή. Κάποιες σκηνές εξελίσσονται στην παλιά αεροπορική βάση στο Κερατοβούνι, το βουνό που βρίσκεται «πάνω» από την Κερατέα και έχει εγκαταλειφθεί από το 1995. Αυτό τον χώρο επέλεξαν οι Ισραηλινοί παραγωγοί της σειράς, τον ανασκεύασαν, και αποτελεί ένα από τα πολλά σκηνικά κάποιων επεισοδίων της σειράς.

Μάλιστα, όποιος επισκεφθεί την πύλη της βάσης και δεν γνωρίζει για τα γυρίσματα θα παραξενευτεί όταν δει τη μπάρα φρεσκοβαμμένη και κατεβασμένη και στο φυλάκιο να κυματίζει η σημαία του Ισραήλ με το άστρο του Δαβίδ!

Ο μεγάλος ηθοποιός λοιπόν σε κάποια διάλειμμα από τα γυρίσματα προτίμησε να πιει ένα αναψυκτικό σε καφέ πλατείας της Κερατέας το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τους δύο σκηνοθέτες Ισραηλινής καταγωγής.

Οι περισσότεροι θαμώνες δεν αναγνώρισαν τον ηλικιωμένο κύριο ως τον μεγάλο Αμερικανό ηθοποιό, εκτός από έναν συγγραφέα και ιστορικό της περιοχής, με τον οποίο ο Γιον Βόιτ αντάλλαξε κάποιες κουβέντες.

Ο οσκαρικός ηθοποιός έμεινε στο καφέ για δύο περίπου ώρες και μετά αποχώρησε με τους φίλους του, επιβαίνοντας σε ένα τζιπ.

Η Κερατέα όμως κράτησε τη λάμψη και… το άρωμα Χόλιγουντ που σκόρπισε ένας από τους τελευταίους μεγάλους της παλιάς φρουράς του παγκόσμιου κινηματογράφου!

rererere
voit

Πηγή: parapolitika.gr