Οι κλίνες είναι δωρεά της επιτροπής «Ελλάδα 2021» – Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις για τα μεγάλα οδικά έργα στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
όπου θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου για τα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ.

Οι 18 κλίνες που θα ενισχύσουν σημαντικά το σύστημα υγείας απέναντι στη μάχη με την πανδημία είναι δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», και με απόφαση των υπουργών Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρχικός χώρος τοποθέτησής των κλινών ορίστηκε το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με στόχο την πραγματική στήριξη των νοσοκομείων και των δομών υγείας στον τιτάνιο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως μάλιστα δήλωσε και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha, το σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες  ενώ οι υποδομές που αποκτήθηκαν θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο μέλλον.

Επί προσθέτως στο πλαίσιο της μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την έδρα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κύριο αντικείμενο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη εργασίας με τους περιφερειάρχες Απόστολο Τζιτζικώστα και Χρήστο Μέτιο, παρουσία και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο τις οδικές συνδέσεις στη Βόρεια Ελλάδα.