Η τελευταία Σύνοδος της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και το Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2011

Ο υπουργός Τουρισμού
, Βασίλης Κικίλιας, θα μεταβεί στη Σμύρνη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 4η Σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και στο 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό.

Τα συνέδρια αναμένεται να διεξαχθούν από Τρίτη 16 Νοεμβρίου, έως την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία Σύνοδος της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και το Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2011.

Ακόμη, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ο κ. Κικίλιας αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mehmet Nuri Ersoy, όπου και θα συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος στον τουριστικό τομέα.

Τι αναμένεται να συζητηθεί

Η ημερήσια διάταξη της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την Covid-19 και την ανταλλαγή εμπειρίας σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον κλάδο του τουρισμού, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών γνώσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και του τουρισμού κρουαζιέρας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, Μιχάλης Διάμεσης, η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Δέσποινα Μπαλκίζα, o διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, επικεφαλής ομάδας Ελλήνων πανεπιστημιακών, στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.