Το ταξίδι της θα επικεντρωθεί στις προσωπικές ανταλλαγές για τρέχοντα θέματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής

Την τελευταία της επίσκεψη ως καγκελάριος θα πραγματοποιήσει η Άνγκελα Μέρκελ στην Γαλλία, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Εκεί, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην Μπον, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Βερολίνο.

Σημειώνεται πως το ταξίδι της θα επικεντρωθεί στις προσωπικές ανταλλαγές για τρέχοντα θέματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, σύμφωνα με δήλωση της Μαρτίνας Φιτς, της εκπροσώπου της κυβέρνησης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Η πρόσκληση του προέδρου Μακρόν είναι μια ένδειξη των στενών σχέσεων ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία και αντανακλά τη ιδιαίτερα αξιόπιστη συνεργασία», μεταξύ των δύο ηγετών παρά το γεγονός ότι η σχέση τους «έχει περάσει από 40 κύματα», πρόσθεσε η Φιτς .

Ο Μακρόν δήλωσε από την πλευρά του πως η συνάντηση αυτή: «Θα λάβει χώρα σε μια πόλη τα ιστορικά μνημεία και ο πολιτισμός του κρασιού της οποίας δείχνουν τον πλούτο της γαλλικής κληρονομιάς», σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

«Στη διάρκεια αυτής της αποχαιρετιστήριας επίσκεψης, η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα τιμηθεί με τα διάσημα του Μεγάλου Σταυρού της Λεγεώνας της Τιμής», από τον αρχηγό του κράτους συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, πως έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία η Μέρκελ θα εγκαταλείψει την πολιτική μετά τη σύσταση μιας νέας κυβέρνησης η οποία αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), νικητές της ψηφοφορίας, διαπραγματεύονται τον σχηματισμό συνασπισμού με τους οικολόγους και τους φιλελεύθερους.

Εφόσον οι συνομιλίες έχουν την επιθυμητή κατάληξη, ο νυν υπουργός Οικονομικών, ο Σοσιαλδημοκράτης Ολαφ Σολτς, θα διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Οι συντηρητικοί, που ήρθαν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη εκλογική τους ήττα, ετοιμάζονται να περάσουν στην αντιπολίτευση.

Μέχρι τότε, η Μέρκελ θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε και την επίσκεψή της στην Ελλάδα, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και η συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: parapolitika.gr