Τρεις εμβληματικές ελβετικές ωρολογοποιίες, η Patek Philippe, η Audemars Piguet και η Hublot ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία των εργοστασίων τους λόγω της έξαρσης του κορονοϊου.

Η Patek Philippe αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι « κλείνουν οι μονάδες παραγωγής αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες μέχρι τις 27 Μαρτίου». Βάζει πάγο επίσης και στις έτσι και αλλιώς μετρημένες αναρτήσεις της στο Instagram. Σε μια έκφανση της τόσο σπάνιας στα social media αρετής της ακρίβειας, η Patek Philippe πραγματοποιούσε μία ανάρτηση στις 18 κάθε μήνα.

Η Audemars Piguet κοινοποίησε τη δική της ανακοίνωση στο Twitter.
«Σε αυτή την εποχή αβεβαιότητας, η ασφάλεια των ανθρώπων βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Για το λόγο αυτό κλείνουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου τις μονάδες παραγωγής στην Ελβετία καθώς και τα γραφεία και τα καταστήματά μας στις υπόλοιπες χώρες.

H Hublot επίσης ανακοίνωσε θα κλείσει επ’ αόριστον τα κεντρικά της στη Νιόν: «Λόγω της παγκόσμια εξάπλωσης του COVID 19 και προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία και την ευεξία του προσωπικού μας και των οικογενειών τους, αποφασίσαμε, για προληπτικούς λόγους, να κλείσουμε την μονάδες κατασκευής μέχρι νεοτέρας.

Προφανώς σε βάθος χρόνου η αναστολή της λειτουργίας των μεγάλων οίκων θα επηρεάσει την αγορά της ωρολογοποιίας (αλλά και την αγορά των μεταχειρισμένων όπως και την «γκρίζα» αγορά).

Ίσως να αγαπήσεις λίγο περισσότερο το smart watch σου…

Πηγή: parapolitika.gr