Επίθεση του Χρήστου Σταϊκούρα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προτάσεις για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού.

 Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται δημοσιονομικά και ταμειακά την υγειονομική κρίση με τρόπο έτσι ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε προσφυγή σε μνημόνιο.

 «Αντιστρόφως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας οδηγεί σε μνημόνια. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει δώστε ακόμα περισσότερα χρήματα, δημοσιονομικά ύψους 14 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα κάντε αναστολές, όπως κάνετε τώρα ως κυβέρνηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αναστολή σημαίνει ότι ένας πολίτης δεν θα πληρώσει, αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στις δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό το κενό πρέπει κάποιος να έρθει να το καλύψει. Και ποιος το καλύπτει; Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Το συνολικό κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 14 συν 10 δηλαδή 25 δισ. Πόσα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα; 20 δισ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την μαξιμαλιστική πρόταση του και με την ανεύθυνη αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα στα μνημόνια. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο γιατί έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο και στην μετά-κοροναϊού εποχή» υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση μένει στους ίδιους άξονες πολιτικής υπερασπιζόμενοι τις ελληνικές θέσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για πτυχές των ευρωπαϊκών αποφάσεων. «Θέλουμε να επικοινωνούμε με τις αγορές και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε τακτά διαστήματα» σχολίασε.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα