Ο υπουργός, αφού υπενθύμισε ότι «ο κίνδυνος της πανδημίας δεν έχει περάσει ακόμα»

Τα εγκαίνια της νέα Πτέρυγος της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ), στην οποία πραγματοποιήθηκαν ευρύτατες εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών, διαμορφώθηκαν 9 νέες κλίνες ΜΕΘ, καθώς και άλλες 3 αρνητικής πιέσεως, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, παρουσία του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής ο ΥΕΘΑ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «το 251 ΓΝΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντεπίθεσης στον αγώνα κατά της πανδημίας κι ανέλαβε βάρος, μεγαλύτερο απ’ αυτό που τού αναλογούσε όταν κλήθηκε να μετατραπεί σε μονάδα εφημερίας στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Το προσωπικό και η διοίκηση ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Με μικρές δυνατότητες, λόγω της περιορισμένης διάθεσης προσωπικού στα εμβολιαστικά κέντρα και της επιπλέον πίεσης που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει από την ένταξη των μέσων του ΕΣΥ, για να μην πω και στην αλλαγή υποδείγματος, αφού άλλη είναι η αρχιτεκτονική ενός στρατιωτικού νοσοκομείου και άλλη η αρχιτεκτονική μιας μονάδας που έχει ενταχθεί στις δομές του ΕΣΥ, ανταποκρίθηκε πλήρως», μη παραλείποντας να απονείμει δημοσίως τα εύσημα στο προσωπικό του, λέγοντας: «τα εύσημα στο προσωπικό για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε στην εθνική προσπάθεια και ανταπεξήλθε στο επιπλέον δύσκολο φορτίο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός, αφού υπενθύμισε ότι «ο κίνδυνος της πανδημίας δεν έχει περάσει ακόμα. Αντιθέτως είναι εδώ και εξελίσσεται. Εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε με τα όπλα που έχουμε, θα ξαναβρεθούμε σε αλλά κύματα, όπως είναι το τέταρτο, που θα έρθουν να πλήξουν τη χώρα και τον πληθυσμό με μαθηματική βεβαιότητα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές» και αναφερόμενος στην προσθήκη των νέων ΜΕΘ, τόνισε τα εξής:

«Προστιθέμενες και ανακαινισμένες κλίνες σε μονάδες ΜΕΘ των νοσοκομείων με ανεμβολίαστο νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα βήμα μπρος κι ένα βήμα πίσω ταυτοχρόνως. Δεν κάνουμε και πολλά πράγματα προσθέτοντας ΜΕΘ οι οποίες πιθανότατα να φιλοξενήσουν -αν ὅ μη γένοιτο- ανθρώπους που θα πληγούν επειδή δεν χρησιμοποίησαν το «όπλο» που δεν είχαν την πρώτη φορά. Τώρα το έχουν και για διάφορους λόγους κάνουν την επιλογή να μην το χρησιμοποιήσουν. Ας μην είμαστε όμως απαισιόδοξοι. Ας αναλογιστούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και καθένας να κάνει την προσπάθειά του έναντι του κοινωνικού συνόλου, υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος. Εύχομαι πραγματικά να μην έρθουμε σε καταστάσεις να αναλάβει, είτε το ΓΝΑ, είτε οποιοδήποτε άλλο στρατιωτικό νοσοκομείο, επιπλέον πίεση που θα προκύψει. Θεωρώ ότι σε μεγάλο ποσοστό, αυτό είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμίας από εμάς»