Ο λόγος της επίσκεψής του στο νησί

Σε γνωστό παραλιακό μαγαζί στο Μαράθι Χανίων εθεάθη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να γευματίζει παρέα με τους βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρη Καιρίδη. Στο τραπέζι βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στα Χανία μετά από πρόσκληση της κ. Μπακογιάννη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι και την Τρίτη στο νησί.

2_venizelos

Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον κ. Βενιζέλο ώστε να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του Συμβουλίου, και αυτό δίνει άλλη διάσταση στην πρόσκληση της κ. Μπακογιάννη.

Η συνεδρίαση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη θα γίνει με τη συμμετοχή του προέδρου της κοινοβουλευτικής συνέλευσης Τίνι Κοξ και αρκετών προέδρων εθνικών κοινοβουλίων.

3_venizelos

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να μιλήσει αύριο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Γεωργιούπολη Χανιών.

Στα Χανιά οι 100 της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης

Από σήμερα έως την Τρίτη, έπειτα από πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη, θα συνεδριάσει στα Χανιά η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη συμμετοχή του προέδρου της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, Tiny Kox, και αρκετών προέδρων εθνικών Κοινοβουλίων, όπως ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σερβίας.

Ο λόγος που θα παρευρεθούν στην Κρήτη πάνω από 100 μέλη του Συμβουλίου είναι η πρόσκληση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας, να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου στα Χανιά, κάτι που είχε προγραμματιστεί στο παρελθόν κατά την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου, αλλά δεν είχε καταστεί εφικτό λόγω πανδημίας.

Είναι σημαντικό ότι τη Δευτέρα θα συζητηθεί το προσχέδιο της έκθεσης για την «Ασφάλεια και Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», που είχε περάσει από την Επιτροπή κατόπιν προτάσεως της κ. Μπακογιάννη τον Αύγουστο του 2020, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Η κ. Μπακογιάννη θα παραθέσει επίσημο γεύμα τη Δευτέρα στα μέλη του Συμβουλίου στη Γεωργιούπολη, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη συμμετοχή, μάλιστα, του πρώην επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ενώ την Κυριακή τα μέλη του Συμβουλίου θα ξεναγηθούν στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Πηγή: parapolitika.gr