Ανάμεσά τους οι Τσακαλώτος και Φίλης

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυο εσωκομματικές τάσεις, τους Προεδρικούς από την μια και την «Ομπρέλα», αλλά και τους συμμάχους από την άλλη, να ανταλλάσουν βέλη.

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε στην εισαγωγική του ομιλία να δημιουργήσει κλίμα συσπείρωσης μέσω της πρόβλεψης για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ουκ ολίγα στελέχη δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τον Παύλο Πολάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο στόχαστρό τους έβαλαν τον αψύ Σφακιανό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Μπίστης, υπογραμμίζοντας ότι η ρητορική του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο κόμμα και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από μετριοπαθείς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επιδίωξε να αντιστρέψει την εικόνα, επικρίνοντας τόσο τον Νίκο Φίλη όσο και τον Θοδωρή Δρίτσα για το γεγονός ότι παραβίασαν την κομματική γραμμή και απείχαν από την ψηφοφορία στη Βουλή για το Ελληνικό.

Οι δυο έμπειροι βουλευτές σήκωσαν το γάντι και υποστήριξαν ότι δεν παραβίασαν καμία απόφαση αφού δεν είχε ληφθεί καμία τέτοια σε κάποιο όργανο του κόμματος. «Ο πρωινός καφές δεν είναι όργανο», φέρεται να είπε ο κ. Φίλης, με τον πρώην πρωθυπουργό να του αντιτείνει πως ο πρωινός καφές είναι πλέον επίσημα θεσμοθετημένος με προηγούμενη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Πηγή: parapolitika.gr