«Το έργο του Ελληνικού ενώνει τους πολίτες, τρεις κυβερνήσεις και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις» τόνισε στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης ο Σπύρος Λάτσης.

Σε μια εκδήλωση που διεξήχθη στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικογένεια του δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

mitsotakis

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης, Ελληνικού, π. Αντώνιο, ενώ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού.

Λάτσης: Το έργο του Ελληνικού ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών και τρεις κυβερνήσεις

Ο δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης, αναφερόμενος στην επένδυση, έδωσε μεταξύ άλλων έμφαση στο γεγονός ότι «το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις».

«Το Ελληνικό είναι ένα έργο που αφορά και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρα μας. Τα οφέλη από την ανάπτυξη του αφορούν και τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις», τόνισε ο δρ. Σπύρος Λάτσης σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση.

domna

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος θα είναι με πολυκατοικίες, που οι αγοραστές άλλοι θα πληρώνουν με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και άλλοι με πριμοδότηση από την Lamda Development και με μακροχρόνιες συμβάσεις με το τραπεζικό σύστημα. «Σκοπός μας είναι όλοι να απολαμβάνουν τα οφέλη του Ελληνικού», ανέφερε ο Σπύρος Λάτσης.

Αθανασίου: Το Ελληνικό αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα -Είναι έργο όλων μας

Ο διευθύνων της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το Ελληνικό. Ένα έργο όλων μας».

papas

Ο κ. Αθανασίου παρουσίασε επιγραμματικά την πρόοδο των επιμέρους έργων της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και τα πρώτα παραδοτέα έργα, όπως το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park, που έχουν ήδη επισκεφτεί ένα εκατομμύριο πολίτες, από τα περυσινά Χριστούγεννα.