Δεν υπάρχουν σύνορα για τον ιό … «χτύπησε» ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό..

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μίλησε και για τη νέα καθημερινότητα που ζούμε όλοι λόγω του κοροναϊού.

Κάποιοι αναφέρουν ότι αυτή η κατάσταση που βιώνουμε θα κρατήσει γύρω στους δύο μήνες. Τι πιστεύεις;

Εγώ βλέπω ότι η κατάσταση αυτή θα κρατήσει και παραπάνω. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι εντελώς διαφορετική η ζωή μας, ενώ για εμάς τους ηθοποιούς πιστεύω ότι έρχεται πάρα πολύ άγρια εποχή, γιατί δεν θα γίνουν πάρα πολλές θεατρικές δουλειές, ακόμα κι αυτές που είχαμε προγραμματίσει για το χειμώνα, φοβάμαι ότι πολλές από αυτές θα ακυρωθούν.

Είχα κλείσει δουλειές, αλλά δεν νομίζω ότι τις πολυπληθείς δουλειές θα τις βάλουν μπροστά οι επιχειρηματίες. Γενικά, θα είναι αλλαγμένοι οι άνθρωποι.

Ελπίζω ότι ίσως βάλουμε μυαλό, να δούμε αλλιώς τη ζωή, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο, ότι ο ιός πέρασε τα σύνορα, αλλά γιατί υπάρχουν τα σύνορα; Δεν υπάρχουν σύνορα για τον ιό, τα ξεπέρασε, όλη η Γη είναι το ίδιο.

Μήπως πρέπει να κάτσουν οι άνθρωποι να σκεφτούν αν πρέπει να αλλάξουν την κοσμοθεωρία τους; Ο ιός “χτύπησε” ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό, άρα όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο.

Η ιστορία έχει αποδείξει πως ό,τι κακό έχει έρθει στην ανθρωπότητα, ο άνθρωπος μετά εξακολουθεί και κάνει τα ίδια λάθη. Δυστυχώς, θα το περάσουμε για ένα διάστημα και πάλι τα ίδια θα γίνουν.

Από την άλλη πλευρά, έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα έντασης και κλονισμένης ψυχολογίας.

Ναι… επειδή είμαι ισχυρή προσωπικότητα, νομίζω ότι δεν θα έχει αλλάξει η ψυχολογία μου, θα έχω ακόμα περισσότερη διάθεση να βοηθήσω. Τώρα είναι η ευκαιρία να καταλάβουν όλοι, ακόμα κι αυτοί που ήταν “τούβλα”, “στόκοι”, ότι πρέπει να βοηθάμε το διπλανό μας.

Πηγή: parapolitika.gr