Το θύμα είναι ένας 45χρονος εργαζόμενος του σχολείου

Σοκ έχει προκαλέσει η σύλληψη
ενός ανήλικου ως υπόπτου για επίθεση σε σχολείο στη νότια Σουηδία, με αποτέλεσμα ο 15χρονος να προσαχθεί ως ύποπτος για «απόπειρα δολοφονίας», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών.

Το χρονικό της παρ’ολίγον τραγωδίας 

Πιο συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα Skanska Dagbladet ότι ο δράστης, που φορούσε κάτι που έμοιαζε με αλεξίσφαιρο γιλέκο, κράνος και μία μάσκα με νεκροκεφαλή την ώρα της επίθεσης, κρατούσε μαχαίρι. Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό κτίριο του Έσλοβ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Μάλμο. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτά τα στοιχεία.

Οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν αν ο δράστης της επίθεσης είναι μαθητής του σχολείου και δεν έχουν πληροφορίες για το κίνητρο της πράξης. Το θύμα είναι ένας 45χρονος εργαζόμενος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε.

Οι μαθητές παρέμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους κατά την διάρκεια του περιστατικού, για να μεταφερθούν στη συνέχεια σε παρακείμενο κτίριο, ενώ οι επιθέσεις σε σχολεία είναι σχετικά σπάνιες στην Σουηδία.

Τον Οκτώβριο του 2015, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα σε σχολείο του Τρολάταν, στη δυτική Σουηδία. Ο 21χρονος δράστης είχε ως στόχο μαθητές ξένης καταγωγής. Σκοτώθηκε από τα αστυνομικά πυρά.

Πηγή: parapolitika.gr