Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Οικονόμου
.

Η ανάληψη των καθηκόντων για τον βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας γίνεται στο πλαίσιο του μίνι ανασχηματισμού ο οποίος ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής από το πρωθυπουργικό γραφείο, με την επιλογή του κου Οικονόμου να θεωρείται μία από τις πιο σωστές αφού αν και νέος, είναι ίδιαίτερα μπαρουτοκαπνισμένος. Άλλωστε είναι…  σαρξ εκ σαρκός της ΝΔ. Πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, από τους πιο αγαπητούς και Γραμματέας της ΔΑΠ, έχει αφήσει όνομα στη γαλάζια νεολαία. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι σήμερα και με τεχνοκρατικό προφίλ και βουλευτής επαρχίας (Φθιώτιδας). Είναι ένας νέος άνθρωπος που θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκπροσωπεί το όλον κόμμα, καθώς είχε συνεργαστεί στενά τόσο με τον Κώστα Καραμανλή, όσο και με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ήταν υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού, όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ευρύ πεδίο γνώσεων, έχει τελειώσει Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία ωστόσο δεν εξελέγη.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019 με την Νέα Δημοκρατία. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πλέον ορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.