Σοκάρουν τα νέα ευρήματα ομάδας επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που έχουν αποσταλλεί στην Κίνα προκειμένου να μελετήσουν την προέλευση του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, δεκατρείς μεταλλάξεις της Covid είχαν ήδη παρουσιαστεί ως τον Δεκέμβριο του 2019 στην Ουχάν!

Δεκατρείς μεταλλάξεις στην Ουχάν «πριν ξεκινήσει η πανδημία»

Συγκεκριμένα, ο Πίτερ Μπεν Εμπάρεκ, υπεύθυνος της ομάδας ερευνητών του ΠΟΥ που βρέθηκε στην Ουχάν, ανέφερε συγκεκριμένα πως 13 διαφορετικές γενετικές αλληλουχίες του ιού SARS-COV-2 βρέθηκαν στην μεγαλούπολη της επαρχίας Χουμπέι, προσθέτοντας ότι ζητήθηκαν χιλιάδες ακόμη δείγματα αίματος για ανάλυση. Τα ευρήματα αυτά φανερώνουν πως η λοίμωξη υπήρχε στην Κίνα νωρίτερα από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αν και ο Εμπαρέκ δεν κατέστησε σαφή τη συγκεκριμένη θέση, αρνούμενος νατοποθετηθεί σχετικά.

Η Ουχάν θεωρείται ευρέως ως το σημείο «μηδέν» του κοροναιού, αν και η ακριβής προέλευση του ιού αποτελεί ακόμη ανοιχτό θέμα συζήτησης για τους ερευνητές που μελετούν το ζήτημα. Ακόμη, υπάρχουν αναφορές που δείχνουν οτι είναι πολύ πιθανό ο ιός να βρισκόταν από τον Οκτώβριο στην Ευρώπη!

1.000 κρούσματα υπήρχαν στην Ουχάν το Δεκέμβριο

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Εμπάρεκ είπε πως «ο ιός κυκλοφόρησε ευρέως στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, κάτι που αποτελεί νέο εύρημα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι παρουσίασαν στην ομάδα του 174 κρούσματα κοροναϊού που υπήρχαν ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Ουχάν τον Δεκέμβριο του 2019, με τα περίπου 100 να έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν μέσω της κλινικής διάγνωσης των συμπτωμάτων των ασθενών. «Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει έως και 1.000 κρούσματα της νόσου στην Ουχάν έως τον Δεκέμβριο» τόνισε, ενώ ήταν σαφής πως: «Από τον μολυσμένο πληθυσμό, περίπου το 15% καταλήγει σε σοβαρές περιπτώσεις, και η συντριπτική πλειονότητα είναι ήπιες περιπτώσεις».

Ο ερευνητής του ΠΟΥ ανέφερε επίσης πως13 παραλλαγές που εξετάστηκαν σε συνάρτηση με άλλα δεδομένα ασθενών σε ολόκληρη την Κίνα το 2019 θα μπορούσαν να παράσχουν ζωτικές ενδείξεις για την προέλευση της επιδημίας. «Μερικές από τις παραλλαγές προέρχονται από τις αγορές, άλλες από αυτές δεν συνδέονται με τις αγορές. Αυτό είναι κάτι που βρήκαμε ως μέρος της αποστολής μας», συμπλήρωσε.

Πηγή: parapolitika.gr