Έξαρση των βίαιων επεισοδίων στο Μεξικό – 21.495 άνθρωποι σκοτώθηκαν φέτος σε επεισόδια που σχετίζονται με συμμορίες, ένας μέσος όρος περίπου 2.400 ανθρώπων τον μήνα

Φρικαλέες στιγμές ζει η τοπική κοινωνία στο Μεξικό, καθώς βρέθηκαν κρεμασμένα δέκα πτώματα ανρθώπων, στην πολιτεία Σακατέκας, εννέα εκ των οποίων κρέμονταν από μια γέφυρα.

Το δέκατο πτώμα εντοπίστηκε σε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Δημόσιας Ασφαλείας της πολιτείας στο Μεξικό.

Σημειώνεται πως τα πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Κουαουτέμοκ ενώ οι δολοφονίες πιθανόν συνδέονται με μια διαμάχη μεταξύ εγκληματικών συμμοριών που δρουν στην περιοχή, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

mexico-1-2048x1365

Η βία που σχετίζεται με τη δράση συμμοριών σε ορισμένες περιοχές του Μεξικού έχει αυξηθεί πρόσφατα, μεταξύ άλλων στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της πολιτείας Κιντάνα Ρόο.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της χώρας Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε πως στρατεύματα της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν μόνιμα στο Κανκούν και τα περίχωρά του, μετά την έξαρση των βίαιων επεισοδίων, μεταξύ άλλων τον θάνατο δύο τουριστών στο θέρετρο Τούλουμ, οι οποίοι παγιδεύτηκαν σε ανταλλαγή πυρών.

Έως τον Σεπτέμβριο, 21.495 άνθρωποι σκοτώθηκαν φέτος σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με συμμορίες, ένας μέσος όρος περίπου 2.400 ανθρώπων τον μήνα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Πηγή: parapolitika.gr