Στα περίχωρα του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια φτωχή και βίαιη περιοχή που ανήκει στο μητροπολιτικό Ρίο

Στιγμές φρίκης ζουν οι κάτοικοι στα περίχωρα του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια φτωχή και βίαιη περιοχή που ανήκει στο μητροπολιτικό Ρίο, καθώς βρήκαν τα πτώματα τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων σε ένα έλος, έπειτα από παρατεταμένη ανταλλαγή πυρών με την τοπική αστυνομία.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά σε ένα συγκρότημα από παράγκες, το Σαλγκουέιρο, στην κωμόπολη Σάο Γκονσάλο, μια φτωχή και βίαιη περιοχή που ανήκει στο μητροπολιτικό Ρίο.

φρικη

Οι ντόπιοι είπαν σε μέσα ενημέρωσης ότι πιστεύουν πως θα βρεθούν και άλλα θύματα.

«Τα πτώματα είχαν πεταχτεί στο έλος και έφεραν σημάδια βασανισμού. Τα είχαν στοιβάξει το ένα πάνω στο άλλο. Ήταν σίγουρα μια σφαγή», είπε ένας κάτοικος στον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

φρικη3

Άλλοι κάτοικοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, έδωσαν παρόμοιες εικόνες σε άλλα ΜΜΕ. Τα πτώματα βρέθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή, που κράτησε όλο το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τον θάνατο ενός ντόπιου αστυνομικού ενώ περιπολούσε εκεί, το Σάββατο.

Κατηγορίες κατά της Αστυνομίας

Σημειώνεται πως η στρατιωτική αστυνομία δεν απάντησε στις κατηγορίες των κατοίκων ότι αξιωματικοί της εμπλέκονται σε βασανιστήρια και σε μαζικές εκτελέσεις. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε μόνο ότι: «Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί οκτώ πτώματα».

φρικη4

Τέλος, η αστυνομία υποστήριξε ότι παρενέβη για να «σταθεροποιήσει» την περιοχή μετά τις βίαιες ενέργειες συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών.

Πηγή: parapolitika.gr