Μόλις η ερμηνεία κάποιου γεγονότος πάει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτό είναι δύσκολο να διορθωθεί. Είναι σαν να είσαι κολλημένος στην άμμο με το αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε έναν επικριτικό λόγο της προεκλογικής εκστρατεία ς  της σύγχρονης κοινωνίας των μέσων ενημέρωσης.

«Έχω πλέον μάθει πόσο μεγάλη είναι η επιρροή των μηχανισμών των ΜΜΕ και πόσο δύσκολο είναι να τους αντιμετωπίσει κανείς. Αυτό μπορεί κανείς να το παρατηρήσει και στην προεκλογική εκστρατεία: Μόλις η ερμηνεία κάποιου γεγονότος πάει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτό είναι δύσκολο να διορθωθεί. Είναι σαν να είσαι κολλημένος στην άμμο με το αυτοκίνητο. Σε κάθε προσπάθειά σου να βγεις, βυθίζεσαι περισσότερο. Στην περίπτωση αυτή βοηθά μόνο η κοινή προσπάθεια των πολλών», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης  πολιτικός (CDU) στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit».

Ο κ. Σόιμπλε έχοντας την επαγγελματική πείρα στον τομέα της πολιτικής, τουλάχιστον 50 χρόνων ανέφερε: «Προσωπικά έχω μάθει πολλά στην πορεία. Έμαθα λ.χ. ότι πολλές από τις ιδέες που είχαμε εμείς παλαιότερα δεν ισχύουν πλέον. Για παράδειγμα, οι ρόλοι ανδρών και γυναικών ή ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Η γενιά μου έχει γενικώς πολύ διαφορετικές αντιλήψεις πάνω σε αυτά τα θέματα, αλλά η επανεξέταση της αντίληψης δεν ήταν δύσκολη για μένα. Έχω γνωρίσει πολλούς ομοφυλόφιλους και έχω επίσης βιώσει πόσο δύσκολο ήταν συχνά για αυτούς να το κάνουν δημόσια γνωστό».

Επιπλέον , ο κ. Σόιμπλε ανέφερε στον πρώην επικεφαλή  της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών (CDU), κι επίσης  διεκδικητή της προεδρίας του κόμματος , καθώς τελικά κέρδισε ο Άρμιν Λάσε,  και φίλο του Φρίντριχ Μερτς με ποιον τρόπο θα μπορούσε να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Όταν κάποιος σε ξαναρωτήσει αν ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να γίνει καγκελάριος, υπάρχει μόνο μία (απλή) απάντηση: δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση».

Πηγή: parapolitika.gr