ο δυσάρεστο περιστατικό στο χώρο του θεάτρου περιγράφει η Σοφία Μανωλάκου.

Η Σοφία Μανωλάκου, είναι ένα λαμπερό και ταλαντούχο κορίτσι που φέτος μπήκε στη ζωή μας τηλεοπτικά μέσα από την «Έξαψη» του MEGA.

Σε συνέντευξη που δίνει στο Secret και τη Σπυριδούλα Τριάντου,  αναφέρει ότι «η επαφή της με το θέατρο ξεκίνησε στην παιδική της ηλικία «ήμουν 7 ετών όταν η μητέρα μου με έγραψε σε ένα θεατρικό εργαστήρι. Αλλά τις μεγάλες αγάπες για να τις διεκδικήσεις πρέπει να νιώθεις και έτοιμος για να το κάνεις. Είπα στα 17 μου να δώσω πανελλήνιες και να περάσω σε μία συμβατική σχολή αλλά η καρδιά μου είχε άλλα σχέδια. Στο 3ο έτος του οικονομικού Έδωσα εξετάσεις υποκριτικής στο Υπουργείο Πολιτισμού και μόλις πέρασα εγκατέλειψα το οικονομικό… είναι η μόνη εγκατάλειψη στη ζωή μου που δεν μετάνιωσα».

Μέσα σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό χώρο, πως επιβιώνει μια όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός; «Όπως επιβιώνουν όλοι οι ηθοποιοί, δύσκολα! Ούτως ή άλλως το επάγγελμα του ηθοποιού από μόνο του έχει την ανασφάλεια ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα ψάχνεις για δουλειά. Αλλά και η ζωή από μόνη της δεν έχει ανασφάλεια; Κανείς δεν γεννιέται με οδηγό επιτυχίας ζωής. Εμείς φτιάχνουμε τη ζωή μας ανάλογα με το πως την αντιλαμβανόμαστε. Οπότε θα σου πώ ότι η επιβίωση του ηθοποιού είναι δύσκολη, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν δίνω σημασία στις δυσκολίες, αλλά στη χαρά που μου δίνει αυτό που κάνω. Όσο για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια δεν έχω αντιληφθεί ανταγωνισμό. ίσως γιατί εγώ δεν είμαι ανταγωνιστική».

«Οι αποκαλύψεις – καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση τη γεμίζουν αισιοδοξία πως θα «καθαρίσει» ο χώρος και σύντομα «Νιώθω ότι ήδη από το 2020 , με όσα συνέβησαν με τον κοροναϊό, έχει αρχίσει η περίοδος πλυσίματος του κόσμου. Αρχίσαμε να εκτιμάμε την αγκαλιά, που τόσα χρόνια την είχαμε δεδομένη και δεν της δίναμε αξία. Εκτιμήσαμε τους δικούς μας ανθρώπους που δεν μπορούμε ακόμα και τώρα να τους δούμε.

Νομίζω είναι η χρονιά της επανεκκίνησης καιρός για επανεξέταση. Καιρός ήταν από κάποιον χώρο να ξεκινήσει η δημοσιοποίηση τέτοιων φαινομένων και να αποτελέσουν παράδειγμα. Ελπίζω από εδώ και πέρα να δρουν το θάρρος και άνθρωποι που δεν εκτίθενται στα μέσα να βγουν και να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά», τονίζει η  Σοφία Μανωλάκου.

Η Σοφία Μανωλάκου περιγράφει το δικό της δυσάρεστο περιστατικό στον χώρο του θεάτρου:

«Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία και μάλιστα από γυναίκα. Με περιφρονούσε, με κορόιδευε μπροστά σε συναδέλφους μειώνοντάς με μόνο και μόνο για να κάνει χιούμορ και να φανεί έξυπνη στους άλλους. Υπήρχαν φορές που δεν έβγαινα από το καμαρίνι μόνο και μόνο για να μην την συναντήσω εκτός σκηνής. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα έβαλα με τον εαυτό μου. Πίστεψα πως εγώ φταίω που με κοροϊδεύει. Μου πήρε αρκετό καιρό για να καταλάβω ότι το πρόβλημα δεν το είχα εγώ αλλά εκείνη» παραδέχεται.

Πηγή: parapolitika.gr