Επεσήμανε πως το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων γίνεται καθώς υπάρχουν δύο εργαλεία, οι εμβολιασμοί και τα selt test

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να απορροφήσει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που αναμένονται από το καλοκαίρι, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης.

 Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι από τις πρώτες χώρες που ζήτησαν χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, καθώς η ύφεση θα έπληττε την οικονομία από το παρατεταμένο lockdown.

Παράλληλα, ανέφερε πως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κινητοποιεί τεράστιους κοινοτικούς επενδυτικούς πόρους που θα αφήσει χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.

 Τόνισε πως το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων γίνεται καθώς υπάρχουν δύο εργαλεία, οι εμβολιασμοί και τα selt test

 Είπε πως οι πόροι είναι επαρκείς  για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι εργαζόμενοι αλλά και να δοθούν οι δαπάνες για την επανεκκίνηση.

 Τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη να μετατεθούν στο χρόνο τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 Για τις τράπεζες είπε πως παρεμβαίνουμε πολλαπλά και μειώνουμε δραστικά τα κόκκινα κομμάτια των τραπεζών και είπε πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια αλλαγή στις τράπεζες.