Τη θέση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας την περίοδο της κρίσης του κοροναϊού επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» η θέση της κυβέρνησης πάνω στο θέμα είναι ξεκάθαρη και ότι θα προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία.

«Δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού να επιτρέπονται πλειστηριασμοί α’ κατοικίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το χρονικό πλαίσιο αναστολής των πλειστηριασμών.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και τα αιτήματα των ιδιοκτητών ακινήτων για μείωση του ποσού που θα κληθούν να καταβάλουν, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει για το θέμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τη λήψη αποφάσεων. «Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Όταν θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θα την ανακοινώσει» πρόσθεσε.

Για την δημοσιονομική πορεία της χώρας ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πορευθεί για αρκετούς μήνες ακόμα με τα δικά της δημοσιονομικά αποθέματα. «Αν έχουμε επιδείνωση του κορωνοϊού ή επανεμφάνιση του φαινομένου τον επόμενο χειμώνα, τότε ίσως χρειαστούμε άλλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην απόφαση για το ευρωομόλογο που διχάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν έχουμε ακόμα απαντήσεις για το θέμα από το Eurogroup» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι από αυτές τις αποφάσεις θα εξαρτηθούν και οι παρεμβάσεις που θα μπορέσει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.