Τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομική πορεία της Ελλάδας σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Δεν είναι ακριβής τέχνη οι προβλέψεις, ειδικά από τους διεθνείς οργανισμούς» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης για την έκθεση η οποία προαναγγέλλει μεγάλη οικονομική ύφεση και ανεργία στην Ελλάδα το 2020, λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

«Δεν πέφτουν και πολύ μέσα οι διεθνείς οργανισμοί στις προβλέψεις τους. Αν είσαι 6000 μίλια μακριά, είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει, ωστόσο εμείς λαμβάνουμε υπόψει τους διεθνείς οργανισμούς και τις αγορές» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το ζήτημα των ιδιοκτητών ακινήτων, ο. Σκυλακάκης σημείωσε ότι λόγω της επιβάρυνσης που υφίστανται «θα υπάρχουν κάποιες ελαφρύνσεις. Όχι οριζόντιες μειώσεις, αλλά μόνο στους ιδιοκτήτες που επλήγησαν».

Παράλληλα, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα έχει ακόμα ταμειακά διαθέσιμα και πώς όταν υπάρξει ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά χρήματα, ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην πραγματική οικονομία.

«Σημασία έχει να κρατήσουμε την πειθαρχία στην ατομική μας συμπεριφορά. Και τώρα και όταν ανοίξει η οικονομία. Γιατί κάθε μέρα που δουλεύουμε μειώνεται η ανεργία και η ύφεση. Θα χάσουμε από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Αλλά η απώλεια θα είναι μικρότερη εάν είμαστε αυτοπειθαρχημένοι» είπε χαρακτηριστικά.