Ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος. Τα καιρικά φαινόμενα ήρθαν πολύ έντονα και πολύ νωρίς, αλλά δεν σταματά η προσπάθεια μας

O υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο για άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και για ρεκόρ απομάκρυνσης και απόληψης των ιστάμενων και επικίνδυνων καμμένων κορμών στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας.

Την τοποθέτηση αυτή πραγματοποίησε στο πλαίσιο της τοποθέτησής του επί το νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία 2018/2002 για την «ενεργειακή απόδοση», η επεξεργασία του οποίου άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

5396339

Ο κ. Σκρέκας απάντησε στις ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση τόσο των πυρκαγιών όσο και των πλημμυρών και ανέφερε πως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου υπήρχε  μια άμεση κινητοποίηση, ένα ρεκόρ απομάκρυνσης και απόληψης των ιστάμενων και επικίνδυνων καμένων κορμών.

‘Εως τις 2 Σεπτεμβρίου, μόλις 2-3 εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, είχε ολοκληρωθεί  ήδη η απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων κορμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί 24.000 μέτρα κορμοδέματα, 1.000 μέτρα κλαδοπλέγματα, 2.000 μέτρα σανιδότοιχοι και 700 μέτρα κορμοφράγματα και συνεχίζουμε…».

5396342

Πρόσθεσε επίσης, ότι 700 δασεργάτες, που ανήκουν σε 16 δασικούς συνεταιρισμούς, εργάζονται ανελλιπώς, και με την αμέριστη στήριξη των δασικών υπηρεσιών, και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημείωσε, ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι για να «πανηγυρίζει» κάποιος.

«Ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος. Τα καιρικά φαινόμενα ήρθαν πολύ έντονα και πολύ νωρίς, αλλά δεν σταματά η προσπάθεια μας, μέχρι να κατασκευάσουμε και το τελευταίο μέτρο κορμοδέματος και κλαδοπλέγματος, ώστε να προστατεύσουμε τους κατάντη οικισμούς και τους πολίτες που διαβιούν εκεί».