Ηδη ολοκληρώθηκε η επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία επανακαταμέτρησης των σταυρών

Στις 14 Απριλίου θα μάθουμε εάν θα παραμείνει πρώτος επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος ή θα υπάρξει ανατροπή και θα καταλάβει τη θέση του ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κοκκόρης.

Τότε θα εκδικαστεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο – Εκλογοδικείο η ένσταση επί του εκλογικού αποτελέσματος, την οποία είχε υποβάλει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Παναγιώτης Κοκκόρης. Ηδη ολοκληρώθηκε η επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία επανακαταμέτρησης των σταυρών, η οποία μάλιστα κατ’ εξαίρεση έγινε στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και όχι μόνο σε αυτά της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό γιατί διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους δικαστικούς αντιπροσώπους δεν υπέγραφαν, όπως όφειλαν, δίπλα από κάθε σταυρό υποψηφίου, ενώ δεν είχαν υπογράψει ούτε και δίπλα από το σύνολο των σταυρών κάθε υποψηφίου. Στις 5 Απριλίου θα υποβάλει τη σχετική εισήγησή της στο Εκλογοδικείο η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη και στη συνέχεια θα συνεδριάσει, στις 14 του ίδιου μήνα, το δικαστήριο. Οψόμεθα.

Πηγή: parapolitika.gr