Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην αποκάλυψη των Παραπολιτικών σχετικά με το απίστευτο σχόλιο του Ξυδάκη για τους Νεοδημοκράτες.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή secret με τον Π. Τζένο, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου “Στο Κόκκινο” Ν. Ξυδάκης, σε πρόσφατη εκδήλωση έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει “κωλοδεξιούς της ΕΡΕ” τους σημερινούς Νεοδημοκράτες.

ΝΔ: Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας

«Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός «πολιτισμός» που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ήδη η δήλωση του πυροδότησε και άλλες αντιδράσεις. “Ανιστόρητη και απαράδεκτη” την χαρακτήρισε ο Σ. Πέτσας….

Στο σημείο αυτό να παρατηρήσουμε πως αφορμη για να επιδοθεί σε ρεσιτάλ υβρεων και μισαλλοδοξίας ο κ. Ξυδάκης ήταν επειδή ηθελε να καταδείξει πως η ιστορική παράταξη της Ν.Δ δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα ισότητας και ελευθεριών.

Κάτι, που επίσης ειναι αναληθές, διότι ακόμη και την εποχή της ΕΡΕ η “δεξιά” υπήρξε πρωτοπόρος, εκτός αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε τιποτα τα ονόματα Ελένη Σκούρα και Λινα Τσαλδάρη. Η δεξια ηταν αυτη που τη δεκαετία του 50 έδωσε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέσθαι στις γυναίκες. Η Ε. Σκούρα ηταν η πρώτη γυναίακα βουλευτής και η Λ. Τσαλδάρη η πρώτη γυναίκα Υπουργός στην κυβέρνηση της ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή…