Σαρώνουν τα κινητά των ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Ευρωκοινοβουλίου

, μετά την αποκάλυψη ότι «εξωτερικό» λογισμικό παρακολούθησης εντοπίστηκε στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες, με τις αρχές να εξετάζουν ενδελεχώς τον κίνδυνο να έχουν γίνει «στόχοι κατασκοπείας» και τα κινητά των ευρωβουλευτών.
 
Όπως αποκάλυψε στο Κόκκινο 105,5 Δημήτρης Παπαδημούλης, οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου θορυβήθηκαν από το «σκάνδαλο Pegasus» και προχωρούν στον έλεγχο των κινητών των ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «τώρα οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου ελέγχουν τα κινητά ευρωβουλευτών», ανάμεσα σε άλλους και του ιδίου – για το αν έχει μολυνθεί το κινητό τους από το Pegasus.

O Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά πως «ότι σε μισή ώρα θα ελεγχθεί το δικό του κινητό».

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων έχει ζητήσει να απαγορευτεί η χρήση του Pegasus μετά τις καταγγελίες ότι κυβερνήσεις-πελάτες της εταιρείας έκαναν κατάχρηση του λογισμικού για να κατασκοπεύουν ακτιβιστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν μπει στο στόχαστρο.

Google News icon

Facebook icon

Twitter icon

Instagram icon