Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων

Σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή αναμένεται να εκλέξει και επίσημα πρόεδρο και αντιπρόεδρο, ενώ τα κόμματα θα ανακοινώσουν τους βουλευτές που θα σηκώσουν το «βάρος» των εργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων, γιατί, όπως έχει επισημάνει ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γιάννης Μπούγας, για την υπόθεση «υφίσταται πιθανότητα παραγραφής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο». Η κοινοβουλευτική επιτροπή θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της, προκειμένου να έχει έτοιμο το πόρισμά της σε δύο μήνες, αν και υπάρχει η δυνατότητα παράτασης, εφόσον στην πορεία των συνεδριάσεων προκύψουν νέα στοιχεία ή νέοι μάρτυρες.

Ποιοι μάρτυρες αναμένονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας και πρόσωπο το οποίο έχει αναφερθεί εναντίον του Ν. Παππά, καθώς και ο γιος του μεγαλοεργολάβου, Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, που είχε πάρει μέρος και ο ίδιος στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ενα πρόσωπο-κλειδί που αναμένεται να κληθεί από την Προανακριτική Επιτροπή να καταθέσει είναι ο Κυριάκος Τόμπρας, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως μεσολαβητής ανάμεσα στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη εταιρεία CCC, για να γίνει το deal.

Τα μέλη από κάθε κόμμα

Οπως έχει ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή, πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο νομικός Σταύρος Κελέτσης, ενώ από τη Ν.Δ. θα μετέχουν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, με σημαντική εμπειρία από την προηγούμενη Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, έχοντας και την ευθύνη στο επικοινωνιακό πεδίο. Θα συμμετέχουν, επίσης, οι «δοκιμασμένοι» νομικοί Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Αγγελος Τσιγκρής, Κατερίνα Παπακώστα, Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Αναστάσιος Μπατζώκας, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός Σάββας Χιονίδης. Στη μάχη της υπεράσπισης του Νίκου Παππά ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί το «βαρύ πυροβολικό»: τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο, μαζί με τον Παύλο Πολάκη. Επίσης στην επιτροπή θα μετέχουν ο δικηγόρος Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο νομικός Διονύσης Καλαματιανός. Το Κίνημα Αλλαγής τοποθετεί στην επιτροπή τον έμπειρο κοινοβουλευτικό Βασίλη Κεγκέρογλου, με αναπληρωτές τις κυρίες Νάντια Γιαννακοπούλου και Ευαγγελία Λιακούλη. Από το ΚΚΕ θα μετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή ο Νίκος Καραθανασόπουλος, με αντικαταστάτρια τη Μαρία Κομνηνάκη. Τέλος, η Ελληνική Λύση θα προτείνει τον Βασίλη Βιλιάρδο, που ήταν και ο εισηγητής του κόμματος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.