Τη συζήτηση θα ανοίξει στις 12:15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σφοδρή αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την κατάσταση της οικονομίας, τις ανατιμήσεις και την αύξηση του κόστους ενέργειας.

Τη συζήτηση θα ανοίξει στις 12:15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στο πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπυοργός θα επισημάνει τις μόνιμες μειώσεις φόρων που ήδη έχουν ληφθεί, θα αναφερθεί στα μέτρα ύψους 43 δισ ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας καθώς και για τα 620 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ώστε να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί από το ενεργειακό κόστος.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αιτήθηκε την διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης για την ακρίβεια, αναμένεται να μιλήσει για «απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημά του σημείωνε μεταξύ άλλων πως «εν μέσω βαθιάς ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΔΕΔΔΗΕ – ένα από τα μονοπώλια στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της διανομής ηλεκτρικού ρεύματος – και, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο που υπονομεύει αναγκαίες επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, και εκχωρεί σε ιδιώτες έναν ακόμα ενεργειακό φορέα και κρίσιμο εργαλείο άμεσης δημόσιας παρέμβασης στη διαμόρφωση των τιμολογίων ηλεκτρισμού – τη ΔΕΗ».