Μία πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε η βουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ανακηρύχθηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού δικτύου Mercator Dialogue.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, που στηρίζεται από πολύ σημαντικά think tanks, όπως το German Marshal Fund, το ΕΛΙΑΜΕΠ κ.α. είναι η διακομματική συνεργασία κοινοβουλευτικών των κρατών μελών πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στην Ευρώπη.

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μετά την τιμητική της ανάδειξη σε μέλος της Επιτροπής, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ζούμε μία πρωτοφανή κρίση, παγκοσμίως, και οι επόμενες εβδομάδες και μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Η προτεραιότητά μας τώρα, είναι να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις επενέργειες της πανδημίας για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε σύντομα». Έθεσε μάλιστα συγκεκριμένα ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τον ευρωπαϊκό διάλογο και την στρατηγική της ΕΕ στην παρούσα συγκυρία, από την αποτελεσματικότητα των συστημάτων Υγείας, ωςτην άμεση οικονομική αρωγή ειδικά στους τομείς που βάλλονται περισσότερο.

Πηγή: parapolitika.gr