Περισσότεροι από 400 άνθρωποι – άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά – βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ρώσους

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για τη σφαγή αμάχων στη Μπούτσα της Ουκρανίας κατα την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων
.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, περισσότεροι από 400 άνθρωποι – άντρες, γυναίκες και μικρα παιδιά – βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, και ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους ή σε αυλές σπιτιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και παρουσιάζουν ένα εξάχρονο αγόρι με τον αδερφό του κι έναν φίλο τους, να κάθονται δίπλα στον τάφο της μητέρας του, στην αυλή του σπιτιού τους.

Η φωτογραφία του αγοριού, προβλήθηκε και από τον σύμβουλο του Ζελένσκι και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας των Ουκρανών, Μιχάιλο Ποντόλιακ ο οποίος έγραψε σχετικά στο Twitter: «Η εξέλιξη της ρωσικής προπαγάνδας. Πρώτα μπήκαν για να «ελευθερώσουν» τους Ουκρανούς από τους Ναζί. Τώρα λένε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι Ναζί και πρέπει να τιμωρηθούν. Κινητά κρεματόρια, ομαδικοί τάφοι, δολοφονίες εθνοτήτων στο κέντρο της Ευρώπης. Συγγνώμη, κύριε Τσόρτσιλ, ο κόσμος απέτυχε ξανά».

Πηγή: parapolitika.gr