Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκε αεροπορικώς

Αργά το βράδυ της Δευτέρας παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας το πρώτο κύμα της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό στη Συρία.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια συμπεριλάμβανε συνολικά 26 τόνους από φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στον κόμβο του Γκαζιαντέπ, απ’ όπου θα διοχετευθεί στη βορειοδυτική Συρία με μέριμνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ανακοίνωσή του: «Η  Ελλάδα ήταν έτοιμη αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για παροχή συνδρομής που υπέβαλαν οι συριακές Αρχές προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Παραμένει, δε, σε συνεχή επικοινωνία με τον Μηχανισμό της ΕΕ, μέσω του οποίου διασφαλίζεται συντονισμένη και αποτελεσματική παροχή συνδρομής από τα κράτη-μέλη σε πληγείσες περιοχές, για την αποστολή επιπρόσθετης βοήθειας».

NKJKJ

Η οργάνωση και μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού την βοήθεια στους πληγέντες στη Συρία και την κάλυψη των αναγκών τους πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες στη Συρία αποστέλλεται παράλληλα και από άλλους φορείς στην Ελλάδα.

Πηγή: parapolitika.gr